Eveniment

Florian Niţu: Este necesară schimbarea metodelor de implementare a licitaţiilor pentru parteneriatele public-privat la proiectele mai complexe

12.04.2011, 18:57 113

Este necesar ca la nivel de implementare în privinţalicitaţiilor publice să fie aduse modificări, în principal înprivinţa utilizarea resurselor autorităţilor, a declarat FlorianNiţu, managing partner la Popovici Nitu & Asociaţii, în cadrulevenimentului "Eficienţa în achiziţii publice - o piaţă de 20 mld.euro anual. Cum poate fi scos din anonimat parteneriatulpublic-privat?", organizat de Ziarul Financiar.

Este nevoie de o reorganizare în cadrul autorităţilor publice,competenţele angajaţilor nefiind folosite la capacitatea lormaximă.

Trebuie restructurare procedurile de achiziţie în funcţie deobiectivele urmărite. În privinţa proiectelor PPP este foarte greusă faci licitaţii cu strigare când este vorba de proiecte complexecare presupun livrarea unui obiectiv public care trebuie să se facăprin contribuţii comune de resurse publice şi private, este depărere Florian Niţu.

Pentru astfel de proiecte complexe este nevoie de discuţii cucompaniile, proceduri complexe ce presupun dialogul cuinvestitorul, consideră Florian Niţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO