Eveniment

Fiscul deschide luni primul magazin din Bucureşti de mărfuri confiscate. De la haine la cola şi hrană pentru pisici - galerie FOTO

Fiscul deschide luni primul magazin de mărfuri confiscate din Bucureşti

mărfuri confiscate

Autor: Mediafax

10.12.2010, 13:52 3757

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti va deschideluni primul magazin de bunuri confiscate din Capitală, produselefiind destinate atât persoanelor fizice, cât şi firmelor, a anunţatvineri Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Încasările din valorificarea bunurilor confiscate au crescut cu13% în primele 10 luni ale anului 2010 comparativ cu aceeaşiperioadă a anului 2009. Acest fapt se datorează, pe de o parte,intensificării activităţilor de control ale ANAF şi alestructurilor subordonate - Garda Financiară şi AutoritateaNaţională a Vămilor, iar pe de altă parte se datorează unei maibune organizări a activităţii de valorificare. Sperăm că, odată cudeschiderea în Capitală a acestui prim magazin ANAF de vânzare amărfurilor confiscate, încasările din valorificarea acestor bunurivor creşte semnificativ", a declarat într-un comunicat preşedinteleANAF, Sorin Blejnar, citat de Mediafax Business.

Costurile pentru amenajarea magazinului, situat pe stradaMăriuca nr. 14, într-un fost sediu al Administraţiei FinanţelorPublice sector 4, s-au ridicat la circa 15.000 lei. ANAF a încasat35,2 milioane lei în primele zece luni la nivel naţional dinvalorificarea bunurilor confiscate, abandonate sau alte sumeplătite odată cu confiscarea. Instituţia dispune în prezent de 21magazine de valorificare proprii în toată ţara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO