Eveniment

Firme germane, interesate de modernizarea unor drumuri in Suceava

01.11.2004, 00:00 24



Ambasadorul Germaniei in Romania, Wilfried Gruber, a apreciat, vineri, la Suceava ca modernizarea infrastructurii rutiere va atrage interesul firmelor germane si in aceasta zona a tarii si va facilita schimburile economice si mai ales turistice.



Wilfried Gruber a declarat, intr-o conferinta de presa, ca prin dezvoltarea infrastructurii si modernizarea drumului Cluj-Suceava, Bucovina va ajunge "mai aproape de Vest, de tarile din Uniunea Europeana" si va facilita schimburile economice si mai ales turistice avand in vedere potentialul zonei.



"Pot sa va spun ca interesul firmelor germane fata de piata romaneasca este in crestere, iar daca situatia drumurilor se va imbunatati, interesul firmelor germane se va concentra si asupra acestei parti a tarii. Un plus al regiunii Bucovina este ca aici mai locuiesc cetateni de etnie germana si ca exista o legatura istorica intre Bucovina si spatiul german", a spus Gruber.



Ambasadorul Germaniei a apreciat relatiile de colaborare intre Suceava si regiunea Schwaben-Germania, dupa incheierea parteneriatului de colaborare in 1997.



"Pentru mine foarte importante sunt legaturile dintre judetul Suceava si Germania care au si o dimensiune istorica. Ma bucur ca exista contacte intre oameni din Bucovina si Germania", a mai spus ambasadorul.



Diplomatul german s-a declarat multumit ca la Universitatea "stefan cel Mare" din Suceava s-a infiintat o catedra de germanistica si a adaugat ca, prin invatarea limbii germane, tinerii isi imbunatatesc sansele in viitor.



Wilfried Gruber s-a intalnit cu prefectul judetului Suceava Ioan Cusnir si cu vicepresedintele Consiliului Judetean, Stela Acatrinei.



Gruber, care se afla pentru prima data in Bucovina, a spus ca va avea intalniri si cu reprezentanti ai minoritatii germane din Suceava, Radauti, Campulung Moldovenesc, Gura Humorului si va vizita obiective turistice din acest judet. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO