Eveniment

Firme din Statele Unite si China, interesate de Suceava

02.05.2008, 18:04 19

Firme importante din SUA si China doresc sa investeasca in zona Centrului Economic Bucovina, unde ar urma sa infiinteze o companie aviatica, firme de medicamente, fabrici de confectii, dar si de asamblare a masinilor Toyota, a declarat ieri presedintele CJ Suceava, Gavril Mirza.
El a adaugat ca saptamana viitoare reprezentanti ai acestor firme vor veni la Suceava pentru a discuta despre planul investitional si a precizat ca din discutiile preliminare, aceste firme doresc sa investeasca modernizarea Aeroportului Suceava si sa deschida o companie aviatica "Air Bucovina".
"Pe langa modernizarea aeroportului, oamenii de afaceri din SUA si China au spus ca vor sa infiinteze si 50 de linii aeriene, si sa doteze viitoarea companie cu 25-30 de avioane Boeing 747. Mai mult, se intentioneaza sa se aduca si avioane cargo, pentru transportul de marfuri din si spre China si SUA", a declarat presedintele CJ Suceava.
El a mai spus ca din discutiile avute, reprezentantii acestor firme sunt interesati sa investeasca in dezvoltarea unei zone economice in zona Centrului Economic Bucovina, amplasat langa Aeroportul Suceava.
In zona acestui centru ar putea functiona sase firme de medicamente, mai multe fabrici de confectii, dar si o fabrica de asamblare a masinilor Toyota.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO