Eveniment

Finlandezii au luat 500 hectare de pădure la Buzău

Autor: Ioana David

14.03.2011, 23:42 51
Grupul finlandez Tornator, care deţine 12.000 de hectare depăduri pe piaţa locală, a cumpărat încă 500 de hectare la Buzău, înprima tranzacţie semnificativă cu păduri anunţată în acestan.

"Tranzacţia s-a derulatrecent", a spus Zoltan A. Kosy, contry manager al diviziei dinRomânia a Tornator. El nu a oferitinformaţii legate de valoarea tranzacţiei, însă un hectar de pădureare un preţ mediu de 3.000 de euro, astfel că deal-ul cu cele 500de hectare luate de Tornator la Buzău poate fi estimat la peste 1,5mil. euro.

Finlandezii au începutsă cumpere păduri pe piaţa locală în 2008 şi în numai un an auajuns să deţină 12.000 de hectare. În 2011, compania nu a făcutachiziţii deoarece au spus că nu au găsit suprafeţele potrivite.Unul dintre criteriile după care se ghidează când cumpără estesuprafaţa, aceasta trebuind să fie mai mare de 500 ha.

Tornator este unuldintre cei mai mari proprietari străini de păduri alături de fondulgerman de investiţii Nordcapital şi de austriecii de laHolzindustrie Schweighofer. Investitorii străini au ajuns să deţinăîn jur de 100.000 de hectare de păduri pe piaţa locală, adică 1,5%din fondul forestier al României, potrivit estimărilor ZF pe bazadatelor jucătorilor din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO