Eveniment

Finanţele rectifică legea prin care se introduceau costuri nedeductibile pentru companiile care aveau tranzacţii cu firmele din Turcia

Finanţele rectifică legea prin care se introduceau...

Autor: Răzvan Botea

01.02.2021, 00:00 256

Prevederea conform căreia Turcia şi alte state sunt considerate jurisdicţii necooperante în scopuri fiscale va fi modificată, anunţă Ministerul Finanţelor.

O modificare a Codului fiscal din 2021 spunea că toate cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzacţii cu persoane juridice situate în jurisdicţii necooperante în scop fiscal, conform definiţiei Uniunii Europene, sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit. Printre aceste ţări se află şi Turcia.

„Ministerul Finanţelor doreşte să clarifice faptul că, în contextul raportării aranjamentelor transfrontaliere conform Directivei UE 2018/822 (cunoscută sub numele de DAC 6), prin noţiunea de jurisdicţii necooperante se face referire doar la ţările din anexa I a listei UE privind jurisdicţiile necooperante în scopuri fiscale, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene“, transmit Finanţele. În anexa II apar mai multe state, inclusiv Turcia. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO