Eveniment

Finanţele au atras 700 milioane lei prin certificate la un an, la un randament în creştere, de 6,34%

MinisterulFinanţelor Publice(MFP) a atrasluni 700 milioane lei prin certificate cu scadenţa la un an, exactcât şi-a programat, la un randament în creştere, de 6,34%, pesterata dobânzii de politică monetară, faţă de nivelul de 6,18% plătitla licitaţia precedentă.

Băncile au subscris în totaltitluri de 1,22 miliarde de lei, peste valoareaindicativă de 700 milioane lei.

Unii dealeri se aşteptau la unrandament mediu în creştere, având în vederenivelul randamentelor la care sunt cotate acesteinstrumente pe piaţa secundară şi contextulinternaţional.

La licitaţia din luna iunie pentru astfel detitluri, MFP a împrumutat 900 milioane lei la unrandament de 6,18%.

Instituţia a anunţat că vrea să împrumute înluna august patru miliarde de lei prin emisiuni de titluri de statpe piaţa internă, aceeaşi valoare fiind prevăzută şi în programulaferent lunii iulie, deşi suma împrumutată a fost maimare.

Următoarea licitaţieeste programată marţi, 16 august, cândTrezoreria vrea să vândă tot certificate cu scadenţa la un an, de700 milioane lei.

Pe piaţa locală, Finanţele au angajat de laînceputul anului împrumuturi de 35,32 de miliarde de lei prinemisiuni de obligaţiuni şi certificate detrezorerie.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.