Eveniment

Finanţele au atras 700 milioane lei prin certificate la un an, la un randament în creştere, de 6,34%

Finanţele au atras 700 milioane lei prin certificate la un an, la un randament în creştere, de 6,34%

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

08.08.2011, 16:23 241

MinisterulFinanţelor Publice(MFP) a atrasluni 700 milioane lei prin certificate cu scadenţa la un an, exactcât şi-a programat, la un randament în creştere, de 6,34%, pesterata dobânzii de politică monetară, faţă de nivelul de 6,18% plătitla licitaţia precedentă.

Băncile au subscris în totaltitluri de 1,22 miliarde de lei, peste valoareaindicativă de 700 milioane lei.

Unii dealeri se aşteptau la unrandament mediu în creştere, având în vederenivelul randamentelor la care sunt cotate acesteinstrumente pe piaţa secundară şi contextulinternaţional.

La licitaţia din luna iunie pentru astfel detitluri, MFP a împrumutat 900 milioane lei la unrandament de 6,18%.

Instituţia a anunţat că vrea să împrumute înluna august patru miliarde de lei prin emisiuni de titluri de statpe piaţa internă, aceeaşi valoare fiind prevăzută şi în programulaferent lunii iulie, deşi suma împrumutată a fost maimare.

Următoarea licitaţieeste programată marţi, 16 august, cândTrezoreria vrea să vândă tot certificate cu scadenţa la un an, de700 milioane lei.

Pe piaţa locală, Finanţele au angajat de laînceputul anului împrumuturi de 35,32 de miliarde de lei prinemisiuni de obligaţiuni şi certificate detrezorerie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO