Eveniment

Fermierii vor sancţiuni mai blânde pentru transportul recoltelor fără documente

Fermierii vor sancţiuni mai blânde pentru transportul...

Autor: Roana Rotaru

28.08.2018, 00:05 389

♦ În prezent, producătorii agricoli care îşi transportă recoltele obţinute fără să aibă asupra lor documentele cerute de lege riscă amenzi de la 10.000 la 50.000 de lei.

Sancţiunile pentru fermierii sau traderii care trans­portă produse agricole vegetale fără să aibă asupra lor do­cumentele cerute de lege s-ar putea îndulci pe viitor, po­trivit unui proiect de lege care va fi dez­bătut astăzi în Comisia pentru a­gri­cultură din Camera Depu­taţilor.

Liga Asociaţiilor Produ­că­to­rilor Agricoli din România (LAPAR), federaţia care îşi asu­mă acest proiect, susţine că sancţiunile aplicate în pre­zent, conform cărora se poate confisca marfa sau suspenda acti­vita­tea celui care transportă produse agricole fără do­cumente, sunt nişte „măsuri disproporţionate în raport cu gra­dul de pericol al faptei” şi cer eliminarea lor, potrivit datelor trecute în Expunerea de motive a proiectului de lege PLx 383/2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO