Eveniment

Femeia din Capitală confirmată cu noul COVID-19 este angajată la OSIM. Lista cu cei 29 de colegi cu care a interacţionat aceasta a fost trimisă la DSP Bucureşti

Femeia din Capitală confirmată cu noul COVID-19 este...

Autor: Departamentul Social

09.03.2020, 18:26 219

Femeia de 42 de ani, din Bucureşti, care a fost confirmată cu noul coronavirus, este angajată la OSIM, au transmis, luni, reprezentanţii Ministerului Economiei. 29 de persoane au intrat în contact cu bolnava, la serviciu. Activitatea OSIM a fost suspendată timp de o săptămână.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Economiei, femeia care a fost confirmat coronavirusul este salariată a Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) lucrează în cadrul Direcţiei Economice.

„S-a întors din concediu de la Roma în data de 27 februarie 2020, fiind prezentă la serviciu în zilele de 28 februarie, 2 şi 3 martie 2020. Începând cu data de 4 martie, salariata a solicitat concediu de odihnă. Salariata a fost plasată în carantină în ziua de sâmbătă 7 martie 2020, iar în ziua de 8 martie 2020, după testarea pozitivă pentru infectarea cu COVID 19, a fost internată în spital. Conducerea OSIM a fost informată în cursul zilei de 8 martie 2020, zi nelucrătoare, despre această situaţie, imediat transmiţându-se un e-mail de informare către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti”, se arată în comunicat.

Ministerul Economiei a anunţat că luni dimineaţa s-a transmis către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPB) o informare în acest sens împreună cu o listă de 29 de persoane care au intrat în legătură directă cu salariata confirmată pozitiv cu COVID 19.

„Prin aceeaşi adresă a fost solicitată comunicarea măsurilor care trebuie luate de către conducerea OSIM atât cu privire la toţi salariaţii OSIM, cât şi cu privire la clădirea unde se desfăşoară activitatea”, arată ministerul.

De asemenea, conducerea OSIM a solicitat, luni, la ora 12.00, ca măsură principală, dezinfectarea clădirii de către o firmă specializată, iar programul de lucru a fost suspendat.

Pentru continuarea acţiunilor de dezinfecţie, conducerea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a dispus ca programul de lucru OSIM să fie suspendat până luni, 16 martie 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO