Eveniment

FDA dă undă verde pentru a treia doză de Pfizer: Agentia a autorizat vaccinarea pentru vârstnici si persoanele vulnerabile

FDA dă undă verde pentru a treia doză de Pfizer:...

Autor: Cosmin Pirv

23.09.2021, 08:07 1053

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat miercuri administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer pentru vârstnici şi persoanele vulnerabile, informează Reuters.

Decizia FDA deschide calea pentru vaccinarea cu a treia doză a milioane de oameni care au primit a doua doză de vaccin cu cel puţin şase luni în urmă. Este vorba persoane care au peste 65 de ani, pentru cele cu risc crescut de boală severă şi pentru cele care sunt expuse în mod regulat la virus.

Modificarea autoizaţiei va permite rapeluri pentru grupuri precum lucrătorii din domeniul sănătăţii, profesorii şi personalul de îngrijire din centrele de zi, lucrătorii din alimentaţie şi cei din adăposturile fără adăpost sau din închisori, a anunţat Janet Woodcock, de la FDA, printr-un comunicat.

Pentru administrarea celei de-a treai doze mai este nevoie de aprobarea Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

Pfizer a cerut FDA ca administrarea celei de-a treia doze să fie aprobată pentru toate persoanele de peste 16 ani şi a prezentat datele săptămâna trecută unui grup de consilieri FDA.

Grupul a votat însă împotriva propunerii, dar a spus că dovezile au arătat că a treia doză este de ajutor pentru persoanele în vârstă şi cele cu risc crescut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO