Eveniment

Fathi Taher neaga orice legatura cu Adevarul

22.01.2003, 00:00 28

Omul de afaceri Fathi Taher a negat ieri, intr-un interviu acordat Mediafax, ca ar fi finantat cumpararea actiunilor la cotidianul Adevarul de catre Dumitru Tinu, asa cum s-a vehiculat in ultima perioada in presa.
"Daca doream, puteam cumpara actiuni in mod direct, prin una dintre firmele mele - asa cum alti investitori au achizitionat actiuni la alte publicatii scrise - si fara sa-mi risc banii", a declarat omul de afaceri.
El a respins si varianta potrivit careia l-ar fi imprumutat pe jurnalist pentru a cumpara actiuni."N-am stiut, pana cand am aflat de la avocatul Sergiu Andon, prin presa, ca domnul Tinu s-ar fi imprumutat de la mine", a adaugat Taher.
Intrebat de ce crede ca numele sau este vehiculat in contextul asa-ziselor circuite subterane ale actiunilor Adevarul, Taher a raspuns: "Eu sunt un om de afaceri care provine dintr-o familie cu peste 100 de ani de traditie in comert. In Romania sunt perceput ca un om cu foarte multi bani si asta datorita investitiilor de anvergura pe care le-am realizat aici in ultimii 12 ani, impreuna cu firme de renume si care, fara exceptie, sunt cotate la bursele internationale de la Tokyo, Londra, inclusiv New York".
Sergiu Andon, avocatul lui Andrei Iucinu, cel care afirma ca este fiul lui Dumitru Tinu, a cerut deputatului PSD Viorel Hrebenciuc si omului de afaceri Fathi Taher, printr-o scrisoare deschisa publicata de mai multe ziare centrale, sa precizeze daca detin sau intentioneaza sa detina actiuni la Adevarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO