Eveniment

Familia toboşarului Goodbye to Gravity vrea să îl ducă în Franţa, dar i se spune că nu este asigurat

Familia toboşarului Goodbye to Gravity vrea să îl...

Autor: Departamentul Social

07.11.2015, 22:10 597

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentanţii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, unde este internat din 30 octombrie, în stare critică.

Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arşi despre transferul acestuia în străinătate, fiind informată că printre documentele necesare aprobării cererii trebuie să fie şi dovada că este asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat.

Bogdan Enache nu este însă asigurat, astfel că nu poate pleca în străinătate în baza formularului E112, adică nu poate beneficia de decontarea integrală de către stat a transportului şi tratamentului în străinătate, au precizat sursele citate.

Potrivit prevederilor legale, pentru a putea beneficia de tratament în statele UE, decontat de statul român, în baza formularului E112, solicitantul trebuie să fie asigurat. Cererea şi dosarul medical sunt depuse la Casa de Asigurări de Sănătate, care verifică statutul de asigurat al persoanei solicitante. În situaţia în care, în urma verificărilor, se constată că persoana nu este asigurată, cererea de eliberare a formularului nu este aprobată, iar acest lucru se comunică în scris solicitantului.

Documentele necesare pentru eliberarea formularului E112 sunt: actul de identitate al beneficiarului (copie şi original pentru conformitate); actul de identitate (copie şi original) şi procura legalizată în cazul în care cererea este făcuta de altă persoană în numele beneficiarului; adeverinţă de salariat sau asigurat eliberată de Casa de Asigurări de Sănătate (original); dosarul medical (copii ale documentelor medicale); raportul medical (model tipizat, în original); acceptul clinicii din statul membru UE unde urmează să se efectueze prestaţiile medicale, cu precizarea obligatorie a perioadei.

Trupa de heavy metal Goodbye to Gravity a fost fondată în 2011 şi îi avea în componenţă pe Andrei Galuţ (voce), Mihai Alexandru (chitară), Bogdan Enache (tobe), Vlad Ţelea (chitară) şi Alex Pascu (bass).

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, iar ceilalţi membri ai trupei sunt grav răniţi.

Sâmbătă au decedat nouă răniţi în incendiul din clubul Colectiv, dintre care şapte în spitale din Capitală şi doi în Olanda, unde au fost transferaţi, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 41.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO