Eveniment

Facebook a decis să suspende contul fostului preşedinte Donald Trump până în 2023

Facebook a decis să suspende contul fostului preşedinte...

Autor: Dorin Oancea

05.06.2021, 08:30 82

Contul Facebook al fostului preşedinte Donald Trump va fi suspendat până pe 7 ianuarie 2023, cel puţin, - doi ani de la momentul în care a fost suspendat iniţial, conform unei decizii a platformei de socializare, scrie CNN. 

Facebook a declarat că va evalua apoi circumstanţele pentru a permite revenirea contului.

Trump nu va putea posta pe contul său de Facebook, care avea zeci de milioane de urmăritori, înainte de alegerile din 2022. Anunţul Facebook lasă însă deschisă posibilitatea ridicării suspendării înainte de alegerile prezidenţiale din 2024.

Nick Clegg, vicepreşedinte al afacerilor globale al companiei, a declarat vineri într-o postare că, odată ce perioada de doi ani se va încheia, Facebook "se va adresa experţilor pentru a evalua dacă riscul pentru siguranţa publicului s-a redus. Vom evalua factori externi, inclusiv cazuri de violenţă, restricţii la întruniri paşnice şi alţi indicatori ai tulburărilor civile. Dacă stabilim că există încă un risc serios pentru siguranţa publică, vom extinde restricţia şi vom continua să reevaluăm până când acest riscurile vor scădea".

Într-o declaraţie, Trump a numit decizia o „insultă” pentru susţinătorii săi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO