Eveniment

Ce face Ministerul Turismului ca să nu mai fie un caz Ferma Dacilor şi de Revelion? Radu Ştefan Oprea, ministrul Turismului: La întrebarea asta trebuie să răspundă ISU, care are competenţe în acest domeniu astăzi. Pe baza cadrului legislativ de azi, ei sunt cei care pot verifica/controla/autoriza în ceea ce priveşte siguranţa la incendii

Ce face Ministerul Turismului ca să nu mai fie un caz...
27.12.2023, 15:22 99

Ministrul Turismului, Radu Oprea, apreciază că Ferma Dacilor nu este în criteriul de clasificare cu o stea ca să aibă pensiunile autorizaţie ISU.

Ferma Dacilor figurează însă pe siteul Ministerului Turismului cu camere de închiriat categoria o stea din 2018, 14 spaţii de cazare cu 28 de locuri pe compania Ferma Dacilor Production SRL, cu CUI 36218511 şi număr de autorizaţie 31496 din 12.04.2018.

De asemenea, ministrul spune că toată răspunderea merge la ISU.

La întrebarea ”ce face ministerul Turismului pentru a nu fi un nou caz Ferma Dacilor de Revelion”, ministrul spune că ”trebuie să răspundă ISU, care are competenţe în acest domeniu astăzi. Pe baza cadrului legislativ de azi, ei sunt cei care pot verifica/controla/autoriza în ceea ce priveşte siguranţa la incendii, şi autoritalile locale atunci cand emit/verifica autorizatii de construire”.

Pe de altă parte, conform Adevărul, Primaria trimite la Ministerul Turismului.

Primarul comunei Gura Vadlui, Nicolae Marius Sora, a declarat pentru Adevărul că ”cei de la Ferma Dacilor au venit cu o autorizaţie de la Ministerul Turismului şi am crezut că sunt autorizaţi, era specificat că sunt autorizaţi de Ministerul Turismului. De la noi era normal să ceară o autorizaţie de funcţionare, dar nu au cerut-o”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO