Eveniment

Fabulos! CSM Bucureşti bate dramatic la Budapesta în finala Ligii Campionilor la handbal. O echipă multinaţională aduce cel mai important trofeu pentru România

Fabulos! CSM Bucureşti bate dramatic la Budapesta în...
08.05.2016, 20:50 4205

Campionii, campionii! CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Gyor, 29-26 după executarea aruncărilor de la 7 metri.

Combinaţia de jucătoare nordice, sud-americane şi din România a adus în sfârşit rezultate. De aproximativ o lună, echipa a găsit ”cheiţa” unui joc deschizător de rezultate extraordinare, astfel că CSM Bucureşti a ajuns în punctul pentru care a fost gândit acest proiect în urmă cu 2 ani, finala Ligii Campionilor.
 

La intrarea în Arena Papp Laszlo,”tigroaicele” au aceeaşi mină degajată cu care au sosit în Budapesta. Parcă ar veni de pe plajă, ar spune unii. Dar nu! Această stare este provocată de faptul că fetele lui Rasmussen nu simt nicio apăsare, nu joacă sub presiune. Rămân impasibile, chiar dacă mii de suporterin ai gazdelo le întâmpină cu fluierături!

Adrenalina creşte cu fiecare minut de antrenament care trece. La startul partidei, pulsul este deja crescut. Sala vibrează, la atmosferă contribuind şi cei peste 500 de suporteri veniţi din ţară. ”România! România!”, se aude din sectorul fanilor. CSM Bucureşti este de fapt ambasadorul întregului sport românesc, care zâmbeşte tot mai rar în ultima vreme, având în vedere numărul performanţelor majore într-o scădere continuă.

Partida începe cu un blocaj făcut de Brădeanu. Apărarea este şi cheia finalei cu Gyor. Gazdele răspund cu Grimsbo. Poarta este inaccesibilă celor două formaţii până în minutul 4, când Loke se înşurubează pe semircercul CSM şi sparge gheaţa. Replica vine repede de la Gullden, care face primul pas către titlul de golgheter al întrecerii. Mai are nevoie de 3 goluri pentru a intra în posesia acestui premiu special.

Într-o surpriză totală, echipa de handbal a clubului CSM Bucureşti a ajuns în finala Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a ieşit din grupe pe locul 4.

CSM Bucureşti era cotată pe ultimul loc în Final Four de la Budapesta, locul unde se desfăşoară semifinalele şi finalele Ligii Campionilor.

CSM Bucureşti a bătut-o însemifinale pe Vardar Skopje, de la care luase bătaie în grupe.

În spatele performanţei de la handbal, de mai mulţi ani, se află Bogdan Vasiliu, cel care initial a condus secţia de handbal, iar acum conduce tot clubul CSM Bucureşti, care aparţine de Primăria Capitalei şi Consiliul Local al Municipiului Bucureşti. El a fost numit preşedintele întregului club în decembrie 2015 de primarul interimar Răzvan Sava.

Pe vremea lui Sorin Oprescu, primarul Capitalei din 2008 până în 2015, preşedintele clubului CSM Bucureşti a fost Constantin Căliman.

Clubul CSM Bucureşti, cu toate secţiile a fost înfiinţta în 2007, conform propriului site. Conform datelor publice, tot clubul CSM Bucureşti are un buget total de aproape 12 mil. de euro.

Echipa de handbal are un buget anual de 1,2-1,5 mil. de euro, conform datelor din presa de sport. Salariile jucătoarelor sunt cuprinse între 5.000 şi 12.000 de euro pe lună, net.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO