Eveniment

EY: Uber, Bolt, Glovo, Tazz şi alte platforme online sunt în vizorul Uniunii Europene. Comisia pregăteşte o directivă care să reglementeze activitatea platformelor online

EY: Uber, Bolt, Glovo, Tazz şi alte platforme online...

Autor: Răzvan Botea

07.01.2022, 10:00 449

♦ Veniturile din aplicaţiile online de ridesharing şi livrare la domiciliu au crescut cu 500% în ultimii 5 ani şi au ajuns la 28 de mld. de euro în UE în 2021. 28 de mil. de persoane lucrează în  acest tip de aplicaţii.

Comisia Europeană pregăteşte o directivă care va reglementa activitatea de ridesharing şi livrare la domiciliu prin aplicaţii online. Este vorba în principal de reglementarea activităţii persoane­lor care lucrează pentru aceste aplicaţii, fiind vorba de 28 de milioane de persoane în UE care activează ca liber-profesionişti, scriu consultanţii EY România într-un text de opinie.

„În urma analizei relaţiei lor (a liber-profesioniştilor) reale cu platfor­mele de lucru, e posibil ca anumite persoane să fie recalificate în angajaţi. În felul acesta, statele membre vor beneficia de venituri buge­tare mai mari, prin colectarea impozitelor şi contribuţiilor sociale”, scriu Crina Onuţ, manager, Corina Mîn­doiu, partener asociat la EY România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO