Eveniment

EY România: Opt din zece companii cred că sustenabilitatea are un impact pe termen lung asupra performanţei operaţionale, dar aproape jumătate se aşteaptă la o creştere minoră a investiţiilor de acest tip

EY România: Opt din zece companii cred că...

Autor: Roxana Rosu

01.09.2020, 00:04 198

Majoritatea companiilor (80%) sunt de părere că că integrarea sustena­bilităţii în procesul decizional are un impact pe termen lung asupra perfor­man­ţei operaţionale, dar aproape jumătate dintre reprezentanţii mediului de afaceri din România (49%) se aş­teaptă la o creştere minoră a investiţiilor sustenabile, bazate pe criterii legate de factorii de mediu, sociali sau de gu­vernanţă corporativă, arată un studiu realizat de EY.

De asemenea, 18% dintre res­pondenţi afirmă că nu pot estima ce se va întâmpla după pandemia COVID-19 cu acest tip de investiţii, bazate pe factorii ESG (environmental, social and governance).  

„Factorii ESG şi valoarea pe ter­men lung pot fi consideraţi două feţe ale aceleiaşi monede, sunt interde­pendenţi. Lumea se schimbă, iar aceste schimbări pot afecta rapid mediul de afaceri, aşa cum am observat recent. Este important ca societăţile să înţe­leagă faptul că includerea principiilor de sustenabilitate în procesele decizionale poate contribui la crearea unui avantaj competitiv, răspunzând în acelaşi timp la presiunea părţilor interesate privind adoptarea practicilor de responsabilitate socială. Acceptarea acestei tendinţe va presupune o serie de schimbări în cultura organizaţională, în procesele şi tehnologiile existente, însă, pe termen lung, aceste eforturi pot duce la crearea de noi oportunităţi, la îmbunătăţirea performanţelor, dar şi a reputaţiei companiei“, a declarat Laura Ciobanu, Manager, Schimbări Clima­tice şi Sustenabilitate, EY România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO