Eveniment

Expertiza obligatorie, in afacerile imobiliare din zona Capitalei

17.09.2004, 00:00 16

Notarii publici din Bucuresti vor lua in considerare, din octombrie, in tranzactiile mobiliare si in eliberarea certificatelor de mostenitor, valoarea de circulatie a bunurilor imobile din Capitala si Ploiesti asa cum este precizata in expertiza ce trebuie intocmita de Camera Notarilor Publici.
Presedintele Camerei Notarilor Publici (CNP) Bucuresti, Doina Rotaru, a spus ca aceasta expertiza va avea caracter obligatoriu pentru notari si ca CNP are obligatia legala de a intocmi anual o asemenea expertiza.
Aceasta noua expertiza se va aplica in tranzactiile imobiliare ce vizeaza proprietati din municipiul Bucuresti si din localitatile limitrofe Capitalei, situate pe raza judetelor, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Ilfov si Teleorman. Valorile cuprinse in aceasta expertiza vor putea fi folosite de agentiile imobiliare, de institutiile publice sau private, precum si de persoanele fizice interesate de piata imobiliara din aceste zone.
La cererea CNP Bucuresti, Societatea Generala a Expertilor Tehnici a elaborat un ghid, cu scopul eliminarii tentativelor de evaziune fiscala si de spalare de bani, in conditiile in care, in ultimii ani, "sunt valori pe piata mult umflate". Potrivit Doinei Rotaru, se vor evita astfel situatiile in care, de exemplu, o garsoniera dintr-un cartier limitrof al Capitalei sa fie vanduta cu peste 30.000 de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO