Eveniment

Exod din PNL: Al 11-lea parlamentar părăseşte grupul PNL

Exod din PNL: Al 11-lea parlamentar părăseşte grupul PNL

Autor: Cosmin Pirv

29.10.2021, 13:01 3768

Deputatul Bogdan Bola a anunţat vineri că se retrage din grupul parlamentar al PNL, fiind al 11-lea ales al liberalilor care ia această decizie.

„Deputatul este legat nu de partidul pe lista căruia a fost ales, ci de cetăţenii care l-au mandatat. Plecând de la acest principiu statuat de Curtea Constituţională a României, am ales să mă retrag astăzi din grupul parlamentar al PNL şi să activez, de acum încolo, ca parlamentar neafiliat”, a scris pe Facebook Bogdan Bola.

Acesta susţine că a trecut doar un an de când, împreună cu colegii lui, mergea pe străzile şi uliţele din judeţul Constanţa şi le spunea oamenilor că merită votul lor, că sunt „altfel”, iar prin votul acelor oameni a ajuns în Parlament.

„Nici cei mai pesimişti dintre noi nu puteau anticipa situaţia către care se va îndrepta actuala conducere a PNL. O ţară aruncată în haos, cu o conducere a Partidului Naţional Liberal ale cărei acţiuni au dezamăgit aşteptările alegătorilor noştri şi a bazei partidului căruia eu i-am dedicat 26 de ani din viaţă. Am ajuns să fim huliţi de cei care, acum un an de zile, îşi puneau speranţele în noi şi ne dădeau votul. Lideri de carton, unii care au îngropat în trecut Partidul Naţional Liberal, alţii abia paraşutaţi în partid, fac azi declaraţii demagogice despre valorile liberale...care numai liberale nu mai sunt”, a mai scris depuatul.

Acesta a menţionat că retragerea din grupul parlamentar al PNL nu înseamnă implicit demisia din Partidul Naţional Liberal: „În <naivitatea> mea, după 26 de ani de <galben-albastru>, încă mai sper ca raţiunea şi bunul simţ să învingă, iar pasul pe care îl fac astăzi spre o despărţire dureroasă (pentru mine, cel puţin) de acest partid să fie şi ultimul”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO