Eveniment

EXCLUSIV ProSport | Ţinta e Mircea Sandu! Procurorii DIICOT confirmă investigaţia ProSport: costurile bazei FRF de la Buftea au fost umflate. Proiectarea hotelului a costat 600.000 de euro, de 20 de ori peste preţul pieţei

EXCLUSIV ProSport | Ţinta e Mircea Sandu! Procurorii...
23.02.2016, 13:04 459

ProSport a aflat în exclusivitate detalii din dosarul deschis de procurorii DIICOT. Punctul central al investigaţiilor e reprezentat de costurile de construire a bazei de pregătire a Federaţiei Române de Fotbal, situată la Buftea. Subiectul a fost publicat în premieră de ProSport, pe 2 iunie 2014. Ancheta declanşată de procurori confirmă dezvăluirile ProSport conform cărora FRF a umflat preţul total al investiţiei, de 3,5 milioane de euro.

Informaţiile ProSport sunt că, în acest moment, ancheta procurorilor e ca şi finalizată. Circuitul banilor - când au venit, cine i-a luat, pe unde au fost umblaţi şi unde au ajuns - a fost deja stabilit. Urmează audierile martorilor şi, apoi, punerea sub acuzare.

Baza de la Buftea a fost ridicată de federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi UEFA. Spre exemplu, UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick. La inaugurarea bazei a participat şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO