Eveniment

Cum evoluează infectarea cu coronavirus şi ce ne arată graficele: Numărul de cazuri de pacienţi a ajuns la 260 în România. Autorităţile au testat în două săptămâni doar 3.200 de cazuri şi se bazează pe „onestitatea“ pacienţilor

Cum evoluează infectarea cu coronavirus şi ce ne arată...

Autor: Georgiana Mihalache

19.03.2020, 00:07 1644

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut miercuri cu 43 În acest moment sunt în izolare la domiciliu peste 26.000 de persoane şi peste 3.500 de persoane în carantină.

Numărul de cazuri de pacienţi infectaţi cu coronavirus a ajuns la 260 în România, după o creştere cu 43 până miercuri la ora 18:00, ultima finormare oficială. Dintre cei care au contractat virusul, 19 pacienţi s-au vindecat, o situaţie similară cu cea de marţi, anunţă Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Ieri între orele 10:00 şi 18:00 (intervalul de timp dintre cele două informări zilnice ale GCS) au fost confirmate  14  cazuri noi, dintre care 7 în Bucureşti, 3 în Braşov, 2 în Constanţa şi câte unul în Maramureş şi Dolj. Toate persoanele confirmate pozitiv sunt fie persoane care au intrat în contact cu cazuri pozitive, fie cu persoane aflate în carantină.

Numărul de testări realizate în cele opt spitale din marile oraşe din ţară care se ocupă de pacienţii cu coronavirus în perioada 2 martie - 15 martie a fost de doar 3.200 de persoane, potrivit informărilor autorităţilor. În medie, statul a testat circa 200 de pacienţi pe zi, iar vârful a fost în 13 martie, când numărul de testări a fost de 624 de persoane. Potrivit reprezentanţilor guvernului, până miercuri seară au fost testate în total 4.670 de persoane, adică încă 1.400 de teste aplicate în cele trei zile. Testele au fost prelucrate în 8 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Constanţa, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

„În stocul unităţilor sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR).  Menţionăm că  SC Unifarm SA achiziţionează şi distribuie  în permanenţă către unităţile sanitare, pe bază de comandă,  teste de diagnostic“, se arată în infomarea guvernului.

În ultimele zile, inspectorii sanitari au dat amenzi pentru 120 de persoane care nu au respectat autoizolarea, adică nu au stat în izolare după ce au călătorit în zone expuse infecţiei cu coronavirus. Un bărbat care s-a întors din Roma în urmă cu două zile a fost depistat într-un autobuz al STB, linia 104, nerespectând izolarea la domiciliu. El acuza febră, tuse dar şi ameţeli, simptome specifice infectării cu COVID-19. Bărbatul are deschis pe numele său un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit Mediafax.

georgiana.mihalache@zf.ro
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO