Eveniment

Eurostat: Sectorul de IT&C, cel mai bine plătit în 12 dintre cele 27 de state membre ale UE, printre care şi România. La celălalt capăt al clasamentului au fost salariile din activităţile de cazare şi servicii de alimentaţie, care au fost cele mai mici în toate statele membre ale UE, cu excepţia Greciei, Maltei, Sloveniei şi Croaţiei

Eurostat: Sectorul de IT&C, cel mai bine plătit în 12...

Autor: Ramona Cornea

04.03.2021, 00:05 157

Sectorul de informaţii şi comunicaţii a fost cel mai bine plătit sector din 12 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, şi a fost al doilea cel mai bine plătit în alte patru state în anul 2018, conform Eurostat, oficiul european de statistică.

De asemenea, câştigul salarial mediu brut lunar a fost unul ridicat şi în industrii precum activităţi financiare şi de asigurări.

„Deşi a fost cel mai bine plătit sector din «doar» patru state membre, respectiv Franţa, Ungaria, Malta şi Suedia, a ocupat locul al doilea în 16 state şi locul al treilea în şase state membre“, scrie Eurostat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO