Eveniment

Europol: Magnitudinea valului de atacuri cibernetice este "fără precedent"

Europol: Magnitudinea valului de atacuri cibernetice este...

Autor: Mircea Olteanu

13.05.2017, 15:32 81

Agenţia avertizează că o "investigaţie internaţională complexă" este necesară pentru "a identifica pe cei responsabili" pentru acest val de atacuri cibernetice care a afectat mai multe ţări din Europa, inclusiv România.

Europol a mai comunicat că echipa de securitate cibernetică a agenţiei, EC3, colaborează cu autorităţile relevante din statele afectate pentru a "diminua ameninţarea şi să asiste părţile afectate".

Firma de securitate a anunţat că au fost înregistrate peste 45.000 de atacuri în 74 de ţări, între care şi România. Rusia se află pe primul loc în rândul ţărilor afectate de acest virus, aici fiind semnalate peste 70% din atacuri, în timp ce România se află pe locul nouă, la mică distanţă de China, fiind a doua cea mai afectată ţară din Uniunea Europeană, după Luxemburg.

Jakub Kroustek de la firma de securitate Avast a declarat că până sâmbătă au fost detectate peste 100.000 de dispozitive infectate în 99 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO