Eveniment

Europol: Mafia românească, în creştere în Europa

"Criminalitatea organizată este în schimbare", spune directorulEuropol, Rob Wainwright, care deplânge influenţa crescândă agrupurilor "din ce în ce mai structurate", potrivit cotidianului LeFigaro.

Cei din fosta URSS încep să-şi extindă influenţa în Vest, zonăcunoscută pentru violenţe, jafuri şi proxenetism.

Dar imaginea unui "gangster rustic" nu ar trebui să umbreascăcreşterea unei delicvenţe mai intelectuale şi cosmopolită, careexploatează mizeria umană şi înaltele tehnologii, notează LeFigaro.

Impactul lor asupra societăţii a crescut în ultimii doi ani,potrivit estimărilor şefului Europol, care stabileşte o legăturădirectă cu criza care afectează economiile europene începând din2009.

"Este pentru prima oară când o autoritate de un asemenea niveldeclară că actuala criză acţionează în sensul creşteriicriminalităţii", afirmă criminologul francez Alain Bauer. Citiţimai mult despre raportul Europol asupra criminalităţii organizate pewww.mediafax.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.