Eveniment

Europa solicită detalii privind noua valută criptată prezentată de Facebook

Europa solicită detalii privind noua valută criptată...

Autor: Mircea Nica

26.06.2019, 00:00 242

Valuta digitală a lui Facebook a fost criticată marţi, în contextul în care bancherii şi autorităţile centrale europene au cerut mai multe detalii despre proiectul Libra al gigantului social media, conform Reuters.

Regia de reglementare financiară din Marea Britanie a declarat că nu există încă suficiente informaţii pentru a înţelege Libra, adăugând că proiectul ar putea fi foarte semnificativ pentru politica publică şi că nu ar putea obţine cu uşurinţă o aprobare fără a mai fi dezvăluite informaţii suplimentare. „Nu vor trece de autorizare fără mai multe informaţii“, a declarat Andrew Bailey, directorul executiv al Autorităţii de Conduită Financiară, într-un comitet parlamentar britanic. Facebook a anunţat săptămâna trecută intenţia de a lansa Libra în prima jumătate a anului 2020, parte a unui efort de extindere dincolo de mediile sociale către comerţul electronic şi plăţile digitale.

Astfel, monedele digitale, precum bitcoin, rămân una dintre cele mai puţin reglementate domenii de finanţare, iar răspunsul autorităţilor de reglementare şi autorităţilor monetare interne şi internaţionale la proiectul Libra va avea un impact crucial asupra perspectivelor sale. Proiectul Facebook a generat îngrijorări privind confidenţialitatea în rândul parlamentarilor americani şi a determinat bancherii centrali europeni să revendice supravegherea pentru a se asigura că nu ar pune în pericol sistemul financiar sau că ar fi folosit pentru spălarea banilor. Până acum, bancherii centrali globali s-au abţinut în mare măsură de la reglementarea monedelor digitale, concluzionând că anul trecut erau prea mici pentru a reprezenta un risc pentru sistemul financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO