LIVE: Conferinţa ZF Health & Pharma Summit '21, ziua a II-a: Resetarea sistemului sanitar după pandemie. Cum refacem baza sectorului medical pe piloni mai sănătoşi?
Eveniment

Eurofound: În 2021, angajaţii români au un venit salarial minim brut de 3 euro/oră, a treia cea mai mică valoare din UE. În Franţa şi Germania minimul este 10 euro/oră

♦ Cele mai mici venituri salariale minime pe oră din Uniunea Europeană sunt plătite în Bulgaria şi Ungaria ♦ Anul trecut, în economia locală erau 1,2 milioane de contracte individuale de muncă plătite cu salariul minim pe economie, iar dacă adăugăm numărul contractelor de muncă plătite cu salariul minim pentru persoanele cu studii superioare şi pentru angajaţii din construcţii, numărul contractelor de muncă trece de 1,6 milioane. În 2021, angajaţii din România au un venit sa­larial minim brut de circa 3 euro pe oră, a treia cea mai mică valoare din UE, conform datelor de la Eurofound - Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă. Anul trecut, în economia locală erau 1,2 mi­lioane de contracte individuale de muncă plă­tite cu salariul minim pe economie, iar dacă adăugăm numărul contractelor de muncă plătite cu salariul minim pentru per­soa­nele cu studii superioare şi pentru angajaţii din construcţii, numărul contractelor de muncă trece de 1,6 milioane, conform datelor din studiul „Salariul minim şi traiul minim decent. De la mituri la oportunităţi“, realizat de Syndex România.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.