Eveniment

Eugen Teodorovici şi-a depus vineri candidatura la şefia PSD

Eugen Teodorovici şi-a depus vineri candidatura la...

Autor: Gabriel Pecheanu

08.08.2020, 00:01 381

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici şi-a depus, vineri, candidatura la şefia PSD, în condiţiile statutului validat de Tribunal. El afirmă că nu va valida alegerea unui preşedinte „printr-un simulacru de alegeri”.

„Nu vreau să validez alegerea în mod nestatutar şi nedemocratic a unui preşedinte PSD! Cu atât mai mult, nu voi valida alegerea unui preşedinte printr-un simulacru de alegeri, atunci când regulile se schimbă în timpul jocului tocmai pentru a diminua şansele altor potenţiali candidaţi sau a le anula pe cele ale candidaţilor care ar putea să se decidă în ultimul moment. Mi-am depus azi candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD, în condiţiile prevăzute de actualul statut validat de Tribunalul Bucureşti, pentru că am ales să particip la orice competiţie electorală fundamentată pe aceleaşi reguli”, a scris pe Facebook Eugen Teodorovici.

El a făcut un apel membrii PSD care vor participa la congres.

„Indiferent de funcţia pe care o ocupă în partid şi de organizaţia judeţeană de care aparţin, să înţeleagă că PSD nu are nevoie, în special în situaţia actuală, să se prezinte în faţa electoratului cu un simulacru de alegeri, cu oameni ascunşi în spatele unor liste şi, mai ales, cu riscul participării unui singur candidat şi care să fie ales, eventual, cu unanimitate de voturi, ca în vremurile pe care le speram apuse”, a conchis Teodorovici.

Conducerea interimară a partidului a stabilit ca la Congres candidaturile pentru funcţiile de conducere să se facă pe moţiuni, adică cel care vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte să vină şi cu echipa de prim-vicepreşedinţi şi vicepreşedinţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO