Eveniment

Este oficial: Spitalul Regional Craiova va fi finanţat cu fonduri europene. Guvernul a semnat contractul

Este oficial: Spitalul Regional Craiova va fi finanţat...

Autor: Cosmin Pirv

30.04.2020, 13:59 727

Guvernul a semnat, joi, contractul pentru finanţarea din fonduri europene a Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 2,85 miliarde de lei, iar spitalul va avea 807 paturi şi 19 săli de operaţie.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, contractul de finanţare din fonduri europene a Spitalului Regional de Urgenţă Craiova a fost semnat joi la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Valoarea investiţiei este de 2,85 miliarde de lei.

Spitalul Regional va fi construit în Craiova – Gherceşti, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni. Acesta va cuprinde un complex de construcţii cu 7 nivele, pe o suprafaţă totală construită de aproximativ 165.296 metri pătraţi. Spitalul va fi dotat cu heliport şi cu 1 195 locuri de parcare.

Spitalul va avea 807 paturi, 19 săli de operaţie şi „va fi construit în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în 7 centre, printre care şi un centru de tratament pentru cancer destinat pacienţilor din regiunea sud-vest, cu toate dotările necesare, dar şi un centru combinat pentru mamă şi copil, cu 100 de paturi pentru adulţi şi copii, într-o clădire cu intrare separată”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

„La fel ca la Cluj şi Iaşi, Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din regiune. Va fi dotat cu echipamente şi aparatură de cea mai înaltă performanţă pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic şi terapeutice. Urmează transmiterea în vederea aprobării de către Comisia Europeană, proiectul Iaşului fiind deja aprobat din data de 17 martie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„În doar câteva luni, am reuşit să deblocăm cel mai amplu proiect din domeniul sănătăţii, cu finanţare europeană: construirea spitalelor regionale. Contractul semnat astăzi (joi-n.r.) este cel mai important pas pentru realizarea Spitalului Regional de la Craiova, proiect care se lasă aşteptat de mai bine de opt ani. Unul dintre obiectivele acestui Guvern este consolidarea şi modernizarea infrastructurii spitaliceşti din ţară, folosind fondurile puse la dispoziţie de Comisia Europeană. Am început cu cele trei Spitale Regionale, dar investiţiile masive în spitale vor continua, mai ales că, din exerciţiul financiar următor, vom avea pentru prima dată un Program Operaţional de Sănătate cu o alocare de 4,5 miliarde de euro”, a spus vicepremierul Raluca Turcan.

Anunţul de participare pentru elaborarea proiectului tehnic al proiectului „Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova” şi pentru servicii de asistenţă tehnică a fost publicat joi în sistemul electronic de licitaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO