Eveniment

Este oficial, Parlamentul a hotărât: Terenul de la Romexpo trece gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie

Este oficial, Parlamentul a hotărât: Terenul de la...

Autor: Gabriel Pecheanu

02.09.2020, 14:11 934

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede transmiterea cu titlu gratuit a terenurilor, proprietate privată a statului, care sunt în folosinţa gratuită a Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Potrivit unui amendament, terenurile dobândite de Camera de Comerţ şi Industrie a României nu pot fi vândute/ipotecate şi nu li se poate schimba destinaţia stabilită timp de 49 de ani de la data dobândirii dreptului de proprietate.

Deputatul USR Cătălin Drulă a acuzat „un tun imobiliar”.

„O lege iniţiată de PMP, pusă pe ordinea de zi de PNL şi susţinută de PSD, va transfera gratuit un teren al statului de 46 de ha (Romexpo) din zona premium a Capitalei în proprietatea Camerei de Comerţ, pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar cu un investitor privat. În condiţiile în care valoarea terenului în acea zonă este uriaşă, se creează un mega prejudiciu statului român cu mâna Parlamentului. Terenul respectiv poate fi scos la licitaţie publică deschisă şi se vor găsi cu siguranţă investitori care să îl cumpere. Dar nu ar mai fi un tun imobiliar de sute de milioane de euro”, afirmă Cătălin Drulă.

La rândul său, deputatul Marton Arpad a anunţat că UDMR votează împotrivă.

„Dacă vom găsi destui colegi cu o gândire normală, vom încerca să contestăm la CCR”, a continuat Marton Arpad.

„Înţeleg că e campanie electorală, înţeleg că unii încearcă să se poziţioneze folosind fraze foarte tari. Dacă dvs consideraţi că e tun, trebuie să consideraţi că a fost tun şi la Academia Română, care a fost în aceeaşi situaţie. Ca liberal, întotdeauna voi susţine investiţiile private. Nu înţeleg de unde faptul că doar unii pot face şi alţii nu pot face”, a spus, la rândul său, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

Proiectul a fost aprobat cu 178 voturi „pentru”, 45 „împotrivă” şi 13 abţineri. Legea urmează să fie trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO