Eveniment

Este oficial: Masca devine obligatorie în aer liber în toate localităţile cu rată de infectare peste 6 la mie

Este oficial: Masca devine obligatorie în aer liber în...

Autor: Laura Buciu

06.10.2021, 13:37 6000

Masca devine obligatorie în toate spaţiile deschise în localităţile unde rata de infectare a depăşit 6 la mia de locuitori, a anunţat, miercuri, Ministerul Sănătăţii. Ordinul comun va fi publicat în Monitorul Oficial.

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, şi Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, au semnat, miercuri, Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă

Astfel, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice deschise.

Vor fi exceptate de la această măsură persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

„Alte excepţii se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă”, anunţă MS.

Documentul se va publica miercuri în Monitorul Oficial al României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO