Eveniment

Este oficial: Institutul Cantacuzino a obţinut autorizaţia de distribuţie a vaccinului anti-COVID-19

Este oficial: Institutul Cantacuzino a obţinut...

Autor: Gabriel Pecheanu

23.12.2020, 14:35 649

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a eliberat autorizaţia de distribuţie angro Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

„Această autorizaţie se eliberează în vederea distribuţiei medicamentelor cu autorizaţie de punere pe piaţă, în statele membre ale Spaţiului Economic European. Ca urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară <Cantacuzino> poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul:
- produse în acord cu art. 806 din legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice;
- produse cu distribuţie în “lanţul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”, transmite Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, Centrul naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este din acest moment complet autorizat şi avizat de către ANMDMR - autoritatea naţională cu competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

„Pe data de 26 decembrie 2020 Institutul <Cantacuzino> va recepţiona prima tranşă simbolică de 10.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, primul vaccin împotriva COVID-19 căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizaţia condiţionată de punere pe piaţă. Dozele vor fi distribuite către spitalele de boli infecţioase din prima linie în lupta împotriva COVID-19”, reaminteşte Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO