Eveniment

Este oficial, Guvernul a decis: Restaurantele, teatrele şi cinematografele se redeschid de marţi

Este oficial, Guvernul a decis: Restaurantele, teatrele...

Autor: Gabriel Pecheanu

31.08.2020, 12:40 3893

Restaurantele şi cafenelele aflate în interiorul unor clădiri, dar şi teatrele şi cinematografele îşi vor relua activitatea de marţi, a decis luni Executivul.

„Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi, 31 august, Hotărârea de Guvern pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, anunţă Executivul.

Astfel, sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Cele mai importante aspecte sunt legate de permiterea reluării activităţii restaurantelor şi cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecţie stabilite de specialişti, activitatea putând fi reluată în judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

„Administratorii restaurantelor şi cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât şi a celor de la interior, trebuie să asigure o distanţă de minimum 2 metri între mese şi să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă. Se menţine interdicţia pentru activităţi de tip bar/club/discotecă”, arată Guvernul.

De asemenea, s-a decis reluarea activităţii cinematografelor şi instituţiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecţie şi creşterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maximum 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO