Eveniment

Este oficial: De astăzi intră în vigoare legea care le permite mamelor alăptarea în public şi îi sancţionează pe cei care se opun

Este oficial: De astăzi intră în vigoare legea care le...

Autor: Alexandru Nanu

04.07.2021, 08:01 2093

De astăzi, 3 iulie 2021, intră în vigoare legea care le permite mamelor alăptarea în public şi care-i sancţionează pe cei care se opun cu amenzi de până la 2.000 de lei.

Astfel, evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează, refuzul furnizării de servicii unei femei care alăptează sau orice alt mod de a interzice alăptatul în public devin fapte sancţionabile cu amendă de la 100 la 2.000 de lei, potrivit legii.

Contravenţiile de lege se sancţionează după cum urmează:

  1. cu amendă de la 100 lei la 500 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană fizică;
  2. cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Legea 182/2021 privind alăptarea în spaţii publice a fost publicată joi, 1 iulie 2021, în Monitorul Oficial nr. 651.

„Nicio mamă nu va mai trăi cu teama de umilire publică provocată de reacţiile discriminatorii ale unora”, spunea, la momentul adoptării, senatorul PNL Alina Gorghiu.

Ea preciza că, până în prezent, legislaţia în vigoare nu sancţiona o astfel de practică discriminatorie, care încalcă nu numai dreptul copilului la hrană, ci şi la sănătate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO