Eveniment

Este oficial: Comisia Europeană a lansat Instrumentul de monitorizare a PNRR-urilor statelor membre

Este oficial: Comisia Europeană a lansat Instrumentul de...

Autor: Dorin Oancea

16.12.2021, 08:56 74

Comisia Europeană a lansat joi Instrumentul de monitorizare a PNRR-urilor statelor membre, anunţă europarlamentarul Dragoş Pîslaru. 

Într-o declaraţie susţinută în plenul Parlamentului European Pîslaru a reamintit guvernelor că Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă a fost creat de Uniunea Europeană pentru cetăţenii ei. Iar Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă nu sunt ale unui guvern, ci ale cetăţenilor. Ele sunt necesare pentru a remedia şi moderniza sistemele noastre de sănătate, pentru a corecta pierderile economice, pentru a îndrepta inechităţile sociale, pentru a inova industria şi pentru a crea locuri de muncă sustenabile, acces la educaţie şi oportunităţi pentru copii şi tineri.

22 de state membre au planurile aprobate, a precizat europarlamentarul, care a pledat pentru responsabilitate şi a cerut ca foile de parcurs să nu fie politizate. „Planul NU e o hârtie care poate fi modificată, NU e un meniu din care să ne alegem doar ce ne place, iar ţintele şi jaloanele NU sunt un simplu tabel”.

„În calitate de co-raportor al Parlamentului European pe acest mecanism şi pe implementarea sa, voi monitoriza modul în care vă faceţi datoria faţă de cetăţeni şi mă voi asigura că orice derapaj de la interesul cetăţenilor europeni va fi aflat şi sancţionat”, a încheiat Pîslaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO