Eveniment

Este oficial. Biroul Executiv al PNL i-a cerut lui Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul de premier desemnat

Este oficial. Biroul Executiv al PNL i-a cerut lui...

Autor: Cosmin Pirv

01.11.2021, 21:43 2151

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat luni seara că Biroul Executiv al partidului i-a propus lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat, să îşi depună mandatul.

„Biroul Executiv i-a popus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat. A fost o decizie a BEx. A doua decizie este aceea de a propune BPN de a flexibiliza mandatul PNL şi de a începe negocieri în Parlament pentru formarea unei majorităţi. Mâine seară vom discuta mai multe detalii”, a declarat Florin Cîţu.

Nicolae Ciucă susţine că a încercat să negocieze susţinerea Guvernului minoritar.

„Realitatea matematică o cunoaştem cu toţii şi am încercat ca prin demersurile pe care le-am întreprins să reuşesc să cristalizez o soluţie politică astfel încât să putem să obţinem acordul pentru un guvern minoritar. Au fost decizii ale celor două partide politice, care au anunţat că nu vor vota Guvernul minoritar, fapt pe care am discutat în BEx şi acesta a decis retragerea mandatului”, a spus Nicolae Ciucă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO