Eveniment

Este Capitala la un pas de carantină? Răspunsul lui Florin Cîţu

Este Capitala la un pas de carantină? Răspunsul lui...

Autor: Laura Buciu

14.10.2021, 12:41 2022

Rata de infectare în Bucureşti a depăşit, joi, un nou record, iar în judeţul Ilfov toate localităţile sunt în scenariul roşu. Premierul Florin Cîţu a spus că nu ar lua în calcul carantina, ci certificatul verde pentru toate activităţile.

Întrebat, după şedinţa de Guvern, dacă se gândeşte la o carantină pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov, din cauza ratei mari de infectare, premierul interimar a răspuns că „nu în acest moment”, pentru că nu ar funcţiona.

„Nu luăm în discuţie. Aţi văzut că şi anul trecut s-a discutat despre carantinarea Bucureştiului şi a Ilfovului şi nu a funcţionat. Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”, a spus Cîţu.

Acesta a precizat că a discutat cu ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, şi mai degrabă s-ar impune certificatul verde pentru toate activităţile din România.

„Pentru orice activitate la care intrăm, când intrăm în contact cu persoanele să avem acest certificat verde, în activităţile economice. Dacă dorim să avem în continuare economia deschisă cred că aceasta este o măsură care ar ajuta foarte mult. Încă nu am discutat despre a reduce numărul de funcţionare în weekend pentru activităţi economice în weekend. Ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificat verde pentru orice activitate economică este un pas important şi ne gândim la acest lucru”, a mai spus Cîţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO