Eveniment

Eşecul românilor la cel mai mare târg alimentar din lume. Florin Irimescu, producător de produse din peşte din Suceava: „Ne-au dat vecinii de stand belgieni nişte mochete să nu-i facem de râs“

Din peste 50 de producători români câţi ar fi trebuit să ajungă la cel mai mare târg alimentar din lume, doar circa 30 şi-au prezentat produsele la târgul SIAL (Salonul Internaţional de Alimentaţie) din Paris, după ce Ministerul Economiei, responsabil de facilitarea accesului românilor la eveniment, nu şi-a îndeplinit obligaţiile.

„Când am ajuns aici, în stânga-dreapta erau standuri frumoase colorate, iar unde era standul României era doar ciment şi atât. Vecinii de la standul belgian ne-au întrebat: «Băi, dar ce se întâmplă aici? Aşa rămâne? Nu mai construiţi nimic?» şi s-au dus ei la organizatorii de acolo şi le-au cerut să ne dea şi nouă o mochetă ca să nu-i facem pe ei de râs. Ne-au pus mochete şi până la urmă am avut galantarele, doar nu au fost încastrate într-un mobilier. Am pus noi ce alte lucruri am avut de pe acasă şi am făcut noi ceva până la urmă, dar nu apare nicăieri România, suntem pe cont propriu, cum ar veni. Vine lumea şi gustă şi ne întreabă de unde suntem, că nu au văzut nicăieri“, a declarat pentru ZF Florin Irimescu, prezent la SIAL, cel mai mare târg alimentar din lume.

Ministerul Economiei a plătit 1,2 mil. lei pentru prezenţa producătorilor români la salon, însă a eşuat în organizarea standului naţional, unde trebuia să îşi amplaseze aceştia produsele.

De asemenea, nici nu a mai finanţat deplasarea producătorilor români, 30 din cei 50 care erau în planul iniţial de deplasare alegând să meargă pe cont propriu.

Cei 30 au improvizat câteva vitrine unde şi-au expus produsele, aşa cum a făcut Florin Irimescu, care vinde produse din peşte marca ValePutna.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.