Eveniment

Eşec major la licitaţia pentru drepturile TV la fotbal. Mitică Dragomir a rămas cu o gaura de 70 milioane euro

Lovitură de teatru: Nicio televiziune nu a licitat pentru şase din cele nouă pachete vândute de LPF. Digi, Dolce şi Antena 1 au luat fiecare câte un pachet

Autor: Pro Sport

04.04.2011, 12:26 69

RCS&RDS, Romtelecom şi Antena 1 au cumpărat fiecare de laLiga de Fotbal doar un singur pachet de opţiuni pentru meciuriledin Liga I de fotbal, şi nu au licitat pentru alte şase pachetescoase la licitaţie, producând o imensă surpriză, scrie ProSport.

RCS&RDS a plătit 13,2 mil. euro plus TVA pentru pachetul 1,Romtelecom Dolce a luat pachetul 2 pentru 12,9 mil. euro iar Antena1 a luat pachetul 8 pentru 10,5 mil. euro plus TVA.

În urmă cu trei ani, drepturile de difuzare a meciurilor dincadrul Ligii I de fotbal au fost vândute consorţiului RCS&RDS -Antena 1 pentru suma de 102 mil euro (inclusiv TVA). Surseapropiate licitaţiei declarau pentru Prosport că preţul licitaţieidrepturilor tv nu va depăşi 80 de milioane de euro, fără TVA.

Citiţi mai multe despre drepturile detelevizare pe www.prosport.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO