Eveniment

Epopeea britanică: Jeremy Corbyn nu va susţine alegerile dacă premierul Boris Johnson nu respectă legea care blochează Brexit-ul fără acord

Epopeea britanică: Jeremy Corbyn nu va susţine...

Autor: Marinela Sarbu

08.09.2019, 12:30 258

Liderul opoziţiei din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a declarat că Partidul Laburist nu va susţine alegerile anticipate până când premierul Boris Johnson nu va spune că va respecta nouă legislaţie care blochează un Brexit fără acord pe 31 octombrie, potrivit Reuters.

"Avem nevoie de o declaraţie clară a premierului că va respecta acel act al Parlamentului", a spus Corbyn pentru BBC.

Întrebat când ar fi de acord să fie convocarea alegerilor, Corbyn a adăugat: „Când avem absolut clar că va sfârşi pericolului de o ieşire fără acord (din UE) pe 31 (octombrie)“.

Boris Johnson urmează să propună luni Parlamentului britanic să convoace alegeri anticipate, care ar urma să aibă loc în data de 15 octombrie.

Partidele de opoziţie din Marea Britanie au decis în urma discuţiilor de vineri că nu susţin organizarea de alegeri anticipate înaintea summitului UE din luna octombrie, pentru a se asigura că Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană fără un acord.

Boris Johnson a declarat că este şocat de decizia opoziţiei şi le-a transmis că fac „o greşeală politică extraordinară”.

Guvernul a depus o moţiune pentru convocarea de alegeri anticipate, care ar avea nevoie de susţinerea a două treimi din cei 650 de parlamentari din Camera Comunelor.

Membrii Camerei Comunelor din Parlamentul de la Londra au aprobat miercuri, cu 327 de voturi, un proiect de lege menit să evite ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord.

Ulterior, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus convocarea alegerilor parlamentare anticipate în octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord, dar propunerea a fost respinsă de parlamentarii din Camera Comunelor.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO