Eveniment

Epidemiologul Răzvan Cherecheş, despre varianta Omicron de COVID: Sper cu disperare să nu se confirme datele

Epidemiologul Răzvan Cherecheş, despre varianta Omicron...

Autor: Laura Buciu

27.11.2021, 12:00 3527

Dacă nu mai suntem protejaţi de infecţia anterioară sau de vaccin, ajungem din nou „în punctul zero”, avertizează profesorul de sănătate public, Răzvan Cherecheş.

Cherecheş a publicat, pe pagina de Facebook, faptul că rata de creştere pentru noua tulpină Omicron este „incredibilă”, iar dacă datele iniţiale se confirmă - „noua tulpină este de 5 (cinci) ori mai infecţioasă decât Delta, atunci creşterea este cu 500% mai mare”.

„Sper cu disperare să nu se confirme datele iniţiale ... Dacă are şi potenţialul de a evada imunologic (nu mai suntem protejaţi de infecţia anterioară sau vaccinuri), ajungem din nou în punctul 0”, avertizează răzvanm Cherecheş.

Noua variantă a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în Europa, la o persoană din Belgia. Este vorba despre un pacient care recent a călătorit în străinătate, au anunţat autorităţile belgiene. Varianta virusului provoacă îngrijorare deoarece poate fi chiar mai contagioasă decât varianta Delta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO