Caută doar în titlu
Eveniment

Energiile regenerabile au acoperit 42% din consumul de energie al României, cu 10 puncte procentuale peste media europeană

Energia eoliană şi cea hidro au acoperit 42% din consumul de energie al României în 2018, cu 10 puncte procentuale peste media europeană de 32%, arată datele Eurostat, biroul european de statistică.

Energia eoliană şi energia produsă de hidrocentrale au contribuit fiecare cu circa o treime la energia electrică totală provenită din surse regenerabile în 2018. Mai exact, energia eoliană are o cotă de 36%, în timp ce cea hidro reprezintă 33% din producţia de energie din surse regenerabile în 2018 din Europa. Restul de o treime a fost acoperit de energia furnizată prin energie solară (12%), biocombustibili solizi (10%) şi alte surse regenerabile (9%).

Printre statele membre ale UE, cea mai mare pondere a energiei regenerabile în consum a fost în Austria (73%), Suedia (66%), Danemarca (62%), Letonia (53%) şi Portugalia (52%). România se situează pe locul al 7 în UE în ceea ce priveşte ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.