Eveniment

Elveţienii de la Roche au numit-o pe Claudia Fleischer, de profesie farmacistă, în fruntea operaţiunilor din România

Elveţienii de la Roche au numit-o pe Claudia Fleischer,...

Autor: Georgiana Mihalache

12.04.2021, 13:22 174
Compania farmaceutică Roche a numit-o pe Claudia Fleischer, cu experienţă de 17 ani în industria farma, în funcţia de director general în România. Ea îl înlocuieşte pe Claudiu Cheleş, care se afla de şase luni în fruntea reprezentanţei locale, iar acum va rămâne responsabil de partea comercială a companiei.
 
„La nivel global, sistemele medicale se află sub continuă presiune, în timp ce pacienţii sunt adesea copleşiţi şi nu primesc îngrijirile de care au nevoie. Priorităţile mele vor fi să facilitez accesul pacienţilor la tratamentele inovatoare de care au nevoie”, a spus Claudia Fleischer, director General Roche România.
 
Ea a deţinut mai multe poziţii de conducere, având rol în dezvoltarea tehnică şi clinică de produse medicale în cadrul grupului Roche, unde a început să lucreze din 2004. Claudia Fleischer este farmacist licenţiat şi deţine un doctorat în Chimie Farmaceutică de la Universitatea Ludwig-Maximilian din Munchen, Germania.
 
Roche România a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 906 milioane de lei, în creştere cu 17% faţă de 2018, potrivit datelor Minsterului de Finanţe, cu un portofoliu de pro­duse din arii precum anemie, boli cardio­vas­culare, ale sistemului nervos central, der­ma­tologie, boli infecţioase, cancer, trans­plant, virologie. Roche este pe locul 13 în topul celor mai mari companii după vânzări în România, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO