Eveniment

Elevii din Constanţa protestează: Şcoala este nefuncţională, a fost inaugurată de un primar care vrea un nou mandat

Elevii din Constanţa protestează: Şcoala este...

Autor: Vasile Magradean

16.09.2020, 12:18 76

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) reclamă folosirea copiilor din comuna Mihai Viteazu în campania electorală pentru alegerile locale, după ce un corp de clădire nefuncţional a fost inaugurat de primar, care candidează pentru un nou mandat.

Potrivit AEC, primarul comunei Mihai Viteazu a inaugurat o şcoală nefuncţională pentru a promova candidaţii partidului.

„La o şcoală din comuna Mihai Viteazu s-a organizat o festivitate de inaugurare a unui corp nou, în ciuda recomandărilor ministrului Educaţiei şi preşedintelui Klaus Iohannis de a nu organiza festivităţi la deschiderea anului şcolar. La festivitate au participat şi primarul localităţii, Gheorghe Grameni, împreună cu Mihai Lupu, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, iar cei doi au tăiat panglica împreună cu directoarea şcolii”, arată asociaţia.

Directoarea şcolii a declarat că a fost conştientă de recomandările ministrului şi că a organizat festivitatea respectivă la cerinţa primarului care a ajutat unitatea de învăţământ cu produsele de igienă şi măşti.

„Achiziţionarea de produse sanitare este o responsabilitate a primăriei, acestea revenind prin finanţarea complementară, iar respectarea obligaţiilor este o necesitate de bază, nu un prilej pentru organizarea de activităţi cu un caracter politic puternic şi pentru folosirea elevilor în campania electoral”, au precizat elevi constănţeni.

Aceştia susţin că noul corp de clădire era nefuncţional, deoarece construcţiile nu au fost terminate până la începutul anului şcolar, o singură clasă din întreaga clădire fiind finalizată.

De asemenea, în singura clasă finalizată, candidatul Mihai Lupu a intrat însoţit de un grup de persoane, printre care un preot şi un dascăl care nu purtau mască.

„În loc să se preocupe ca în unităţile de învăţământ să existe toate condiţiile necesare desfăşurării orelor de curs în siguranţă pentru elevi, primarii caută să organizeze tot felul de acţiuni pentru a câştiga capital politic. Educaţia este prioritară, mai ales acum în perioade critice, iar politicienilor le stă gândul doar la alegerile locale”, a declarat Andreea-Sabina Spatariu, preşedinte AEC.

Conform studiului „Indexul accesului la educaţie al elevilor din judeţul Constanţa în anul şcolar 2018-2019” Primăria Mihai Viteazu a obţinut calificativul 6.04, dintr-un total de 10 puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO