Eveniment

Elena Udrea şi Alina Bica, prezentate în această seară în faţa instanţei cu propunere de arestare

Elena Udrea şi Alina Bica, prezentate în această...

Autor: Departamentul Social

04.10.2018, 18:35 112

Elena Udrea şi Alina Bica vor fi prezentate, joi seara, în faţa unei instanţe din Costa Rica, cu propunere de arestare preventivă, pe numele celor două fiind emis, miercuri seara (ora locală) o ordonanţă de reţinere.

Potrivit unor surse judiciare,Elena Ucdrea şi Alina Bica, aflate momentan sub incidenţa ordonanţei de reţinere, vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare.

Avocatul din România al Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spunea joi dimineaţă că şansele de extrădare ale fosrtului ministru sunt zero, în condiţiile în care copilul acesteia este cetăţean costarican. Totoată., Alina Bica ar putea şi ea să scape de extrădare, deoarece este acuzată de o faptă care în legislaţia de acolo nu are corespondent.

"E posibil să putem vorbi despre o măsură preventivă pe perioada soluţionării de extrădare, dar sperăm să fie o măsură temporară. După opinia mea, care e o opinie personală, şansele sunt zero (nr: de extrădare)", a declarat Veronel Rădulescu, apărătorul Elenei Udrea.

Între timp, publicaţia Diario Extra prezintă noi informaţii despre reţinerea Elenei Udrea şi a Alinei Bica.

Aceasta a avut loc în zona Sabana Oeste, din San Jose, în faţa unei cafenele celebre. Cele două au fost reţinute de agenţi Interpol însoţiţi de membri ai Direcţiei pentru Informaţii şi Securitate din Costa Rica, potrivit Diario Extra.

"După acţiuni de investigare şi monitorizare, două femei în vârstă de 44 de ani, ambele românce, date în urmărire de autorităţile române, au fost reţinute miercuri. Una dintre cele două femei, cu numele Udrea, era vizată de o alertă roşie de notificare a Interpol, pentru infracţiuni referitoare la corupţie şi abuz în serviciu, în baza unui mandat emis de Interpol Bucureşti", anunţă Biroul pentru investigaţii judiciare din Costa Rica.

Publicaţia oferă şi o nouă fotografie, care o arată pe Elena Udrea lângă maşina ofiţerilor, alături de iubitul ei şi copilul nou-născut care este într-un cărucior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO