Eveniment

Elena Udrea la Mangalia: "Romanii merg pe litoral doar cand e soare, pentru ca nu au alternative de agrement" (GALERIE FOTO)

Elena Udrea la Mangalia: "Romanii merg pe litoral doar cand e soare, pentru ca nu au alternative de agrement" (GALERIE FOTO)
12.07.2011, 00:01 336

Portul turistic Mangalia, proaspat inaugurat de ministruldezvoltarii, Elena Udrea, este conceput sa atraga turistiipracticanti de sporturi nautice si pentru organizarea de evenimentecu scopul de a atrage turisti spre zona de sud a litoraluluiromanesc.

Valoarea proiectului, conform datelor anuntate oficial, este de16,66 milioane de lei (3,97 milioane de euro).

Ministrul dezvoltarii, Elena Udrea, scrie insa pe Facebook caministerul sau a investit in total 21,6 milioane de lei inreabilitarea portului. "Am taiat panglica portului turistic(Ministerul Dezvoltarii a investit 21,6 milioane de lei in aceastareabilitare). Drumul spre mare era aglomerat fata de vinereatrecuta: romanii merg pe litoral doar cand este soare, pentru ca nuau alternative de agrement atunci cand ploua. Parteneriatele cuprimariile locale trebuie intarite pentru cresterea calitatiiserviciilor de pe litoral", arata Elena Udrea.

Lucrarile la port au inceput la 1 mai 2010 si se vor finaliza in 24de luni. Cresterea capacitatii de acostare a portului va permiteincluderea Municipiului Mangalia in circuitul turismului nautic alMarii Negre, prin organizarea unor competitii precum regatele BlackSea International Regatta (mai), "Regele Ferdinand" (iunie),Benetton Nautic Life (careia i s-a dat startul sambata, la ora11.00) si alte astfel de competitii care conteaza in CampionatulNational de Iahting.

In acelasi timp, Portul Turistic Mangalia poate fi o baza pentrunavele turistice costiere care vor naviga in lungul litoraluluiromanesc, cu escale la Neptun, Costinesti, Eforie, Constanta,Mamaia sau Midia. Tot aici sunt prevazute sa fie organizateevenimente ca Lumina de la malul marii si Masa festiva de Paste,Festivalul Mangalia, Ziua Recoltei si Festivalul VinuluiDobrogean.

Articolul intregral îl puteţi citi pewww.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO