Eveniment

Elena Antoneac, Nestlers Group: Bătalia pe talente va fi acerbă. Personalul calificat este la mare căutare oriunde în lume. În lunile acestea s-au pus foarte multe proiecte pe hold din cauza faptului că au fost închise consulatele României şi nu s-au putut obţine vizele de muncă pentru resursele care deservesc de multe ori proiecte strategice în companii

Elena Antoneac, head of operations în Nestlers Group: Nu mai avem nicio strategie de a atrage talente, procesele de imigrare sunt în continuare stufoase, birocraţia este până la cer.

Elena Antoneac, head of operations în Nestlers Group: Nu mai avem nicio strategie de a atrage talente, procesele de imigrare sunt în continuare stufoase, birocraţia este până la cer.

Autor: Ramona Cornea

21.07.2020, 18:20 498

Elena Antoneac, head of operations în Nestlers Group, companie care oferă servicii de imigrare şi mobilitate globală, afirmă că piaţa locală a muncii începe să ducă lipsă de personal calificat, în ciuda pandemiei de COVID-19. Antoneac subliniază că multe proiecte au fost oprite în perioada aceasta când consulatele României nu sunt deschise şi nu se pot da avize de muncă.

„În martie, aprilie, mai, precum şi în continuare consulatele României nu sunt deschise, nu s-au putut da avize de muncă, s-au putut obţine doar autorizaţii de muncă, prin urmare în cele 3-4 luni s-au produs dezechilibre serioase pentru că România are nevoie de personal înalt calificat în IT, telecomunicaţii, research and development, se caută talente în continuare. În lunile acestea s-au pus foarte multe proiecte pe hold din cauza faptului că au fost închise consulatele României şi nu s-a putut obţine vizele de muncă pentru resursele care deservesc de multe ori proiecte strategice în companii“, a spus Elena Antoneac pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO