Eveniment

Electroalfa a câştigat un contract de 12 mil. euro

Gheorghe Ciubotaru deţine compania Electroalfa. Foto Silviu Matei

Gheorghe Ciubotaru deţine compania Electroalfa. Foto Silviu Matei

Autor: Ioan Dornescu

11.03.2013, 09:00 1203

Primăria Botoşani i-a atribuit companiei Electroalfa un contract în valoare de 12 mil. euro (52,19 mil. lei, fără TVA), pentru amenajarea unui parc de agrement pe o suprafaţă de aproape 50 ha. Compania este deţinută de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru şi a câştigat licitaţia la finele lunii fe­bru­arie. Proiectul vizează amenajarea pe o suprafaţă de 48,38 ha a Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa, precum şi echiparea necesară funcţionării acestuia.

Obiectivele investiţiei includ, printre altele, o piscină acoperită şi vestiare plajă, bazine exterioare de agrement, patinoar artificial şi de agrement, terenuri de sport şi vestiare, heleşteu, râu artificial şi locuri de joacă pentru copii. Con­tractul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR). Finanţarea va fi acoperită în proporţii egale din bani de la bugetul local şi fonduri europene. Durata de execuţie a lucrărilor este de doi ani, data de începere fiind condiţionată de obţinerea finanţării din partea Ministerului Dezvoltării, care gestionează POR, potrivit unui comunicat al Electroalfa. Compania cuprinde zece divizii, trei fabrici şi a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 37 mil. euro, conform datelor publicate pe pagina proprie de internet. Botoşani este unul dintre cele mai sărace judeţe ale ţării. Investiţiile în această zonă sunt rentabile din punctul de ve­dere al costurilor sala­riale, având în vedere că salariul mediu net în Botoşani este de 1.100 de lei, cu 30% mai mic decât media la nivel naţional, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO