Eveniment

Educaţia în vreme de pandemie de coronavirus: Meditaţii online pentru liceenii din mediul rural care se pregătesc de BAC

Elevii care trebuie să susţină examenul de Bacalaureat anul acesta sunt în pericol de a rămâne în urmă la materiile de învăţământ la care vor susţine examen, astfel că profesorii şi coordonatorii proiectului „Vreau în clasa a 9-a”, program de burse pentru liceenii din mediul rural desfăşurat de Fundaţia World Vision România, au demarat un program de meditaţii online.

Mai mult, circa 5.770 de elevi au posibilitatea de a participa la ore online susţinute de profesori pe platforma www.scoaladinvaliza.ro, parte din proiectele de educaţie digitală desfăşurate de Fundaţia World Vision România pentru elevii din mediul rural.  

Elevii de clasa a XII-a care vor beneficia de meditaţii sunt din judeţele Cluj, Vâlcea, Vaslui şi Ialomiţa, iar profesorii care vor preda digital în perioada următoare provin fie din cadrul liceelor la care învaţă elevii, fie din şcolile sau instituţilor educaţionale partenere.

Primele sesiuni de meditaţii online la română, matematică, biologie şi informatică au început de pe data de 14 martie şi funcţionează în continuare  pe Skype. 

„Educaţia înseamnă şi adaptabilitate – este esenţial să continuăm meditaţiile, chiar şi în contextul pandemiei, elevii de clasa a XII-a au de susţinut un examen de bacalaureat şi vrem să ne asigurăm că facem tot ce putem ca ei să fie pregătiţi pentru el. Facem demersurile necesare pentru a asigura sesiuni de meditaţii online, în măsura disponibilităţii profesorilor cu care colaborăm şi credem că această metodă este una eficientă şi ne ajută să susţinem mai departe misiunea organizaţiei noastre – facilitarea accesului la educaţie pentru mediul rural ” , a declarat Luiza Manciu, Manager program „Vreau în clasa a 9-a”.

Peste 6.000 de elevi şi profesori (5.770 elevi şi 320 de profesori) din zece şcoli din mediul rural beneficiază de proiectul de educaţie digitală „Şcoala din valiză”, implementat de Fundaţia World Vision România şi finanţat de Fundaţia Vodafone România.

 „Şcoala din valiză” constă într-o platformă online accesibilă profesorilor şi elevilor de pe orice dispozitiv conectat la internet. În perioada în care şcolile vor fi închise, profesorii îşi vor susţine orele online, live, pe această platformă.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.