Eveniment

Economistul Aurelian Dochia, despre surpriza evoluţiei PIB în T1: Poate însemna o speranţă că T2 nu va fi atât de dramatic

Economistul Aurelian Dochia, despre surpriza evoluţiei...

Autor: Iulian Anghel

15.05.2020, 12:05 721

„Chiar dacă o creştere de 0,3% este în marja de eroare şi nu poţi, prin urmare, trage o concluzie, datele sunt mai bune decât mă aşteptam. Ele legitimează speranţa că T2 nu va fi atât de dramatic pe cât se anticipa”, comentează economistul Aurelian Dochia datele anunţate de Institutul Naţional de Statistică, potrivit cărora economia a crescut în primul trimestru din an cu 0,3% faţă de ultimul trimestru din 2019 şi cu 2,4% faţă de trimestrul întâi din 2019.

Nu există date defalcate, dar construcţiile, care au crescut cu 30% în martie faţă de martie trecut, se pare că au ţinut economia pe plus.

„Totuşi, pe total an, vom avea o contracţie puternică, de peste 4%, dacă nu de 6%. Poate că economiile din est – România, Cehia, Polonia - nu vor avea o cădere atât de mare precum cele din vest – Italia, Spania, Franţa. Asta nu înseamnă că vom fi salvaţi. Va fi o criză dureroasă”, crede Dochia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO