Eveniment

Economist: Există peste 60% şanse ca economia mondială să intre în recesiune în următoarele 18 luni

Economist: Există peste 60% şanse ca economia mondială...

Autor: Catalina Apostoiu

12.04.2017, 00:00 475

Creşterea economiei mondiale este aşteptată să încetinească semnificativ în următoarele luni în condiţiile în care nivelurile datoriilor sunt ridicate atât în China, cât şi în Europa, iar „Trump-mania“ se va disipa, potrivit lui Steen Jakobsen, economist-şef al Saxo Bank, scrie CNBC.

Într-o notă recentă, Jakobsen a explicat că firma sa nu anticipează o recesiune, dar că modelul său economic indică într-adevăr o încetinire semnificativă. „În timp ce piaţa în general vede sub 10% şanse ca economia mondială să se confrunte cu o recesiune, Saxo împreună cu Nedbank din Africa de Sud întrevăd şanse de peste 60% ca acest lucru să se întâmple“, a declarat Jakobsen.

Europa este văzută drept principal motor de creştere al economiei mondiale, potrivit lui Jakobsen, depăşind SUA în trimestrele doi şi trei ale acestui an. Un număr de case de investiţii şi-au revizuit de asemenea în creştere perspectivele legate de acţiunile europene pe măsură ce temerile legate de ascensiunea populismului se temperează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO